Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dimecres, 3 d’abril del 2013

L’Ajuntament de Beniarrés abandona la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat


En la passada sessió plenària celebrada a l’Ajuntament de Beniarrés el dia 27 de març, el Partido Popular, fent honor a la seua majoria absoluta, va acordar eixir-se’n de la Mancomunitat de l’Alcoià-Comtat, pràcticament un any després de la seua constitució, i on el poble de Beniarrés, va ser uns dels pobles que la van forma des d’un principi.

Els motius els podeu llegit tot seguit a la imatge (punxeu damunt d'ella) que vos adjunte però darrere d’aquesta banalitats hi ha altres realitats que l’alcalde de Beniarrés, Luís Tomàs, no va contar en sessió plenària.

Com a exemple, posar com excusa el no poder mancomunar la recollida de la brossa, resulta impossible, doncs pocs mesos abans de la constitució de la Mancomunitat, el nostre Ajuntament, com a membre del Xarpolar, van signar un contracte amb Fomento de Construccions y Contratas (FCC) per el qual aquesta empresa es quedava la recollida de la brossa durant 15 anys i cap poble que signara el contracte podia abandonar la Mancomunitat. Per tant contra les coses signades no es pot anar. Així que argument invàlid.
Motius pels quals l'alcalde de Beniarrés,
Luís Tomàs, considera que cal
abandonar la Mancomunitat de l'Alcoià Comtat

Posar com excusa que se n’eixim de la Mancomunitat per estalviar-se diners, si podrà ser, però el cànon anual per pertànyer és de 1.200 €, una autèntica “barbaritat econòmica” que “asfixia” les arques municipals. Algun exemple que desmunta aquest argument: S’han gastat més de 3.000 en actes protocol·laris ( invitacions, regals, etc) al llarg de l’any 2012 o s’han gastat més de 2.000 € en una mascletà nocturna.. Per tant, la despesa econòmica, no és un motiu per eixir-se’n de la Mancomunitat.

Els motius, sols els pots saber l’alcalde de Beniarrés i els 4 regidors del Partido Popular que van votar a favor d’abandonar aquests institució que ja està promovent el mancomunar activitats culturals per tal d’abaratir despeses i aixi que arriben als diferents pobles, o mancomunar serveis turístics per tal de promoure una marca conjunta i oferir rutes i promocions turístiques dels diferents pobles que la formen. Així com acostar la Universitat Politècnica de València amb la creació d’una seu per a la formació dels jovents dels diferents pobles que la formen.

Aquests tres propostes de la Mancomunitat van ser aprovades en darreres reunions celebrades a la seua seu, i on cap representant de l’Ajuntament de Beniarrés es va dignar a assistir-ne, ja no a participar-hi, ni tant sols a escoltar el que en ella es deien.

Personalment pense que és una greu errada l’eixir-se’n d’aquesta Mancomunitat, doncs sols amb polítiques de “campanar” ja vegem cap on anem amb la reducció de la població, l’eliminació d’unitats escolars, el turisme rural passant de llarg per Beniarrés, amb una agricultura cada vegada més ruïnosa, un transport públic tercer de pena i tants i tants aspectes que, si anem juntament de la ma dels pobles que ens envolten, tal vegada no es solucione tot , però segur que més veu i més força tindrem

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Es una pena que llegueis a esta situacion, ademas de la impotencia de los que no podeis hacer nada al respecto debido a la mayoria absoluta que poseen. La realidad es que ideas de marqueting poseen pocas, ya que estan haciendo lo contrario lo que deberian hacer, estan tirando piedras sobre su propio tejado, y no estamos en una epoca para ir de "yo solo puedo con todo" , siempre lo digo, en politica, nunca un partido debe poseer mayoria absoluta. Ejemplo: España

Mªjesús Navarro ha dit...

En el torn de precs i preguntes ja li vaig dir que per favor s'estalviara diners en "plantaillos" d'inaguracions i altres "flatos" varios. Eixos diners que es destinara a coses més importants però quant li fas eixes reflexions ni s'inmuta. Vosaltres mateix...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...