Actualitat:COVID 19: Beniarrés no registra cap afectat per Covid a 26 de Febrer

dijous, 7 de juny del 2012

Festivitat Corpus a Beniarrés


Aquest cap de setmana del 8 al 10 de Juny, a Beniarrés es celebra la Festivitat del Corpus amb actes religiosos, i tradicionalment, s’ha celebrat revetlla.

Aquest any, suposadament per motius del crisi, no es celebrarà revetlla i per amenitzar la nit del dissabte, segons informació verbal, doncs no he vist cap cartell informant de l’acte, es celebrarà un xaranga entre les Unions Musicals de l’Orxa i Beniarrés.

Entrar a valorar si cal llevar aquesta revetlla o no, es una cosa bastant personal, però personalment pense, que és un ball que sobrava ja fa temps, doncs Beniarrés no es pot permetre el luxe de realitzar 7 revetlles amb més de 35.000 € de cost. A més a més, de ser un ball no la gent no participava molt i venia poca gent de fora a visitar-nos.

Per tant, aquesta iniciativa de les Bandes de Música la considere encertada, encara que haja sigut motivada per la crisi econòmica que patim. Per altra banda, també es podria complementar la nit amb una “disco-mobil” per a la gent més jove i d’aquest forma fer que no marxen fora del poble.

Desconeixc com a 2 dies de que es celebre aquesta interessant iniciativa musical, no hi haja ni un simple cartell ( jo no l’he vist en el moment d’escriure aquestes lletres) anunciant l’activitat  ,exposant la música que es tocarà i en que consistirà l’acte.

Aço és el que es pot trobar a la web de l’Ajuntament a data de hui respecte a la festivitat del Corpus a Beniarrés:

Festa de gran tradició a Beniarrés. La vespra, a les 24:00, gran revetlla popular. La processó del Corpus té una bellesa, un colorit i una solemnitat especials. Acompanyen la custòdia sota el pal.li el poble devot i els xiquets  que dies abans han rebut la primera comunió. En determinats trams de la processó s'instal·len altars provisionals, bellament adornats de plantes i flors, que obliguen l´oficiant a detenir-se, dipositar la custòdia i beneir allí a totts els presents.


                                        ORQUESTRA   CORPUS   2008
                                      

1 comentari:

Anònim ha dit...

Un 10 a les dues bandes, ho van fer molt bé. Va ser una nit diferent.
Jo crec que feia falta una renovació (llevar la revetla de Corpus ha sigut un encert). A més, pense que hi havia més gent que els anys anteriors.
Enhorabona.
Sols falta una cosa, fer una mica de publicitat.
Hi ha altres formes de fer festa i ahorrar.
És podria aplicar també a la setmana de festes?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...